Απολαυστική και λαχταριστή φασολάδα με μύδια

Μια εναλλακτική πρόταση (κατάλληλη για όλες τις εποχές) για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα, δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά
½ κιλό φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. ντομάτα κον κασέ
300 γρ. μύδια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Βάζεις τα φασόλια να μουσκέψουν για 10 ώρες σε παγωμένο νερό.
Ξεπλένεις και τα βάζεις σε μία κατσαρόλα με νερό.
Προσθέτεις μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια με τη βοήθεια του εξαρτήματος της κουζινομηχανής MUM5 για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους.
Αφήνεις να βράζει.
Ξεχωριστά, σε άλλη κατσαρόλα, βάζεις τα μύδια να ανοίξουν με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Τα καθαρίζεις και κρατάς την ψίχα και το νερό.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και ρίχνεις μέσα την ντομάτα. Αφήνεις να βράσει 5-6 λεπτά, τη ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ελέγχεις από αλάτι και πιπέρι.
Αφήνεις να βράσει ακόμα μέχρι να χυλώσουν και -αν χρειάζεται- προσθέτεις λίγο νερό από τα μύδια.
Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνεις μέσα τα μύδια με το μαϊντανό.
Σερβίρεται αρκετά ζεστή.
Συνταγή: Έκτορας Μποτρίνι
Διάβασε ακόμα: Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα