Νηστίσιμη και light πίτσα με λαχανικά

Σου προτείνουμε μία συνταγή για νηστίσιμη ζύμη πίτσας ολικής άλεσης με λαχανικά.
Στη συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστούμε μέρος του λευκού αλευριού με αλεύρι ολικής άλεσης που είναι λιγότερο επεξεργασμένο και με περισσότερες φυτικές ίνες.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
300 γρ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
8 γρ. μαγιά νωπή
Για τη γαρνιτούρα
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
150 γρ. ανθότυρο (εάν δεν νηστεύουμε το τυρί)
2-3 μαύρες ελιές
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2-3 φύλλα βασιλικό
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5 θα φτιάξεις εύκολα τη ζύμη που θα χρειαστείς. Αρχικά, ανακατεύεις τη μαγιά με το νερό και αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζεις το αλεύρι με ακρίβεια, ζυγίζοντάς το στον κάδο της MUM5, και προσθέτεις το αλάτι.
Ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Η κουζινομηχανή MUM5 θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ζύμη με τέλεια υφή και συνοχή. Πίσω από τα άριστα αποτελέσματα κρύβεται η τέλεια ανάμειξη όλων των υλικών. Χάρη στο μοναδικό Τρισδιάστατο Πλανητικό Σύστημα Ανάμειξης που διαθέτει, όλα τα εργαλεία ανάμειξης κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα η βάση του κάδου περιστρέφεται προς την αντίθετη φορά. Έτσι, τα υλικά αναμειγνύονται τέλεια από όλες τις πλευρές, στη βάση, στο κέντρο, αλλά το πιο δύσκολο, από τα τοιχώματα του κάδου.
Παίρνεις όλα τα λαχανικά (μπορείς, αν θέλεις, να τα κόψεις εύκολα και σε πολύ λεπτά κομμάτια με τη βοήθεια του δίσκου για τα ασιατικά λαχανικά της κουζινομηχανής MUM5) και τα βάζεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύεις ξανά, τη χωρίζεις στα τέσσερα και αφήνεις να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνεις τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρεις από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί (εάν δεν το νηστεύεις).
Ψήνεις στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
Διάβασε ακόμα: Αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα