Ζύμη ολικής άλεσης για πίτσα

Η σπιτική πίτσα μπορεί να αποτελέσει μία καλή και γρήγορη λύση για βραδινό.
Η πίτσα είναι ένα αγαπημένο και απολαυστικό φαγητό. Για να είναι όμως εκτός από απολαυστική και υγιεινή πρέπει να αποφεύγουμε τις έτοιμες πίτσες του εμπορίου ή τις κατεψυγμένες και να απολαμβάνουμε σπιτικές χειροποίητες πίτσες με καλής ποιότητας πρώτες ύλες. Η σπιτική πίτσα μπορεί να αποτελέσει μία καλή και γρήγορη λύση για βραδινό γεύμα αλλά και σνακ που μπορεί να καταναλωθεί και την επόμενη μέρα.
Παρακάτω προτείνουμε μία συνταγή για ζύμη πίτσας ολικής άλεσης. Στη συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστούμε μέρος του λευκού αλευριού με αλεύρι ολικής άλεσης που είναι λιγότερο επεξεργασμένο και με περισσότερες φυτικές ίνες. Έχοντας μια καλή βάση για πίτσα, τώρα μπορείς να την ολοκληρώσεις προσθέτοντας σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυρί και ό,τι λαχανικά θέλεις και να έχεις μία «μεσογειακού τύπου» πίτσα!
Υλικά
- 1 κ .σ. κοφτή ξερή μαγιά
- 125 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- 100 γρ. αλεύρι ολικής
- 125 γρ. αλεύρι λευκό
- Αλάτι & πιπέρι
Διάβασε ακόμα: Ψωμί με γεύση mediterranean: εύκολο και πολύ γευστικό
Εκτέλεση
1 . Με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5, η οποία είναι ιδανική για προετοιμασία μεγάλων ποσοτήτων ζύμης, ανακατεύουμε τη μαγιά, το νερό και το μέλι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
2 . Στη συνέχεια, βάζουμε τα αλεύρια με ακρίβεια, ζυγίζοντάς τα στον κάδο της MUM5, και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
3 . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Η κουζινομηχανή MUM5 θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ζύμη με τέλεια υφή και συνοχή. Πίσω από τα άριστα αποτελέσματα κρύβεται η τέλεια ανάμειξη όλων των υλικών. Χάρη στο μοναδικό Τρισδιάστατο Πλανητικό Σύστημα Ανάμειξης που διαθέτει, όλα τα εργαλεία ανάμειξης κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα η βάση του κάδου περιστρέφεται προς την αντίθετη φορά. Έτσι, τα υλικά αναμειγνύονται τέλεια από όλες τις πλευρές, στη βάση, στο κέντρο, αλλά το πιο δύσκολο, από τα τοιχώματα του κάδου.
4 . Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή με μια πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Διάβασε ακόμα: Ζύμη ολικής άλεσης για πίτσα