Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μια νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψεις.
Υλικά
1 κονσέρβα ρεβίθια (500 γρ)
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μόνο με την ουρά
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζεις το σκόρδο, προσθέτεις τα ρεβίθια -που έχεις σουρώσει πριν-, τσιγαρίζεις ακόμα λίγο και τα σκεπάζεις με τον ζωμό λαχανικών.
Αφήνεις να βράσουν 15 λεπτά και προσθέτεις τον πελτέ. Ελέγχεις από αλάτι και πιπέρι.
Βγάζεις μία κουτάλα από τα ολόκληρα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα περνάς στο μπλέντερ της κουζινομηχανής MUM5 (στην υψηλή ταχύτητα), ώστε να γίνει μία βελουτέ.
Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες -ίσα ίσα να ζεσταθούν- και τηγανίζεις το πράσο που έχεις κόψει σε λεπτές ροδέλες σε λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρεις σε βαθύ πιάτο τη βελουτέ μαζί με τα ρεβίθια, τις γαρίδες, το πράσο που έχουμε τηγανίσει και λίγο ελαιόλαδο.
Διάβασε ακόμα: Βελουτέ από αρακά