Αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα

Λαχταριστοί, νηστίσιμοι λουκουμάδες!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
αλάτι
40 γρ. μαγιά νωπή
100 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες - ροδέλες
100 γρ. ντομάτα λιαστή κομμένη τετραγωνάκια
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Λιώνεις τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
Τοποθετείς το αλεύρι και το αλάτι στον κάδο της κουζινομηχανής MUM5, βλέποντας στην ενσωματωμένη ψηφιακή ζυγαριά της το βάρος που απαιτείται.
Ρίχνεις από πάνω το νερό μαζί με τη μαγιά.
Με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5, ζυμώνεις για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ξεκινάς με μέτρια ταχύτητα και το γυρνάς σε πιο υψηλή ταχύτητα όσο αναδεύεται η ζύμη.
Στο ενσωματωμένο ψηφιακό χρονόμετρο της MUM5 μπορείς να βλέπεις τη διάρκεια που λειτουργεί η κουζινομηχανή, ώστε να τη σταματήσεις στον χρόνο που απαιτείται.
Αφήνεις να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3,5 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα προσθέτεις τις ελιές και την ντομάτα, ανακατεύεις και αφήνεις ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τηγανίζεις τους λουκουμάδες σε καυτό ελαιόλαδο.
Διάβασε ακόμα: Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο