Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά - τρώγεται ζεστή και κρύα.
Υλικά
250 γρ. αρακά ξερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πεπεροντσίνο
Οδηγίες
Μουσκεύεις τον αρακά από το προηγούμενο βράδυ.
Σουρώνεις και σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζεις το κρεμμύδι.
Προσθέτεις τον αρακά, τσιγαρίζεις 2-3 λεπτά και σκεπάζεις με τον ζωμό.
Αφήνεις να βράσει για 1 ώρα μέχρι να χυλώσει.
Περνάς το μίγμα στην κανάτα μπλέντερ της κουζινομηχανής MUM5. Χάρη στα εξαρτήματα του μπλέντερ της, μπορείς να επιλέξεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου και να μετατρέψεις όλα τα υλικά στις πιο βελούδινες δημιουργίες που θα εξελιχθούν σε λαχταριστές σούπες ή βελουτέ, εύκολα και σε χρόνο μηδέν. Ξεκινάς πρώτα δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα και να προχωράς σε υψηλότερη ενόσω η συσκευή λειτουργεί.
Ελέγχεις την ποσότητα αλατιού και ανάλογα συμπληρώνεις.
Σερβίρεις με πεπεροντσίνο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Διάβασε ακόμα: Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο