Αυτά τα dip θα σε βάλουν σε πειρασμό ακόμα κι αν δεν νηστεύεις

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή
Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι. Αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι.
Κλασικό ταχίνι ντιπ
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ψημένο σουσάμι για γαρνιτούρα
Συνδύασε ταχίνι, χυμό λεμονιού, λάδι, σκόρδο και αλάτι με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5. Πρόσθεσε νερό έως ότου το μείγμα είναι απαλό και λείο. Βάλε το ντιπ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπάλισε τον μαϊντανό. Γάρνιρε με σουσάμι και περισσότερο λάδι, αν θέλεις.
Ντιπ ταχινιού με λεμόνι και κάσιους
Συστατικά
2 φλιτζάνια ωμά κάσιους
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χωρισμένο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ταχίνι
4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, συν έξτρα για γαρνιτούρα
2 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη, και έξτρα για γαρνιτούρα
Τουρσί για γαρνιτούρα
Τοποθέτησε τα κάσιους σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζεστό νερό για να καλύψεις ελαφρώς. Άφησέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στράγγισε τα κάσιους και βάλε τα στην κανάτα μπλέντερ της κουζινομηχανής MUM5. Πρόσθεσε λάδι, 1/4 φλιτζάνι νερό, χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψέ τα με τη βοήθεια του μπλέντερ της κουζινομηχανής. Πρόσθεσε σταδιακά περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Βάλε τον άνηθο και την κάπαρη. Συνέχισε την επεξεργασία με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Καλό είναι να ξεκινήσεις την κουζινομηχανή MUM5 σε χαμηλή ταχύτητα και να προχωρήσεις σιγά σιγά σε υψηλότερη ενόσω η συσκευή λειτουργεί.
Βάλε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρεις με άνηθο, κάπαρη ή και τουρσί, εάν το επιθυμείς.
Ντιπ με ταχίνι, παντζάρια και ρόδι
Συστατικά
1/3 φλιτζάνι ταχίνι
1/3 φλιτζάνι απλό κεφίρ (ή φυτικό γάλα) (ή το παραλείπεις εντελώς και το αντικαθιστάς με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο παντζάρι (βρασμένο ή ωμό)
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές χυμό ροδιού
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χτυπάς ελαφρά ταχίνι, κεφίρ, παντζάρι, χυμό λεμονιού, χυμό ροδιού, κύμινο, μέλι και αλάτι στο μπλέντερ της κουζινομηχανής MUM5, μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ντιπ με ταχίνι, τζίντζερ και κουρκουμά
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χτυπάς ταχίνι, ξύδι, νερό, τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο και αλάτι, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5 μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Διάβασε ακόμα: Νηστίσιμη και light πίτσα με λαχανικά