Μπισκότα αρωματισμένα με λεβάντα και καρύδα
Αρωμάτισε τον ουρανίσκο σου με δυο από τα πιο όμορφα συστατικά της φύσης.
Υλικά
120 γρ. καρύδα τριμμένη
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. φρουκτόζη
40 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)
150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις το γάλα και κάνεις infusion με τη λεβάντα.
Στη συνέχεια φιλτράρεις, προσθέτεις το ελαιόλαδο και χτυπάς με τη βοήθεια της κουζινομηχανής.
Κρατάς στην άκρη.
Βάζεις τις ακριβείς ποσότητες από το αλεύρι, τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στην κουζινομηχανή, ζυγίζοντάς τα στον κάδο της. Ρίχνεις μέσα το γάλα που έχεις κρατήσει και χτυπάς (αρχικά στη μέτρια και στη συνέχεια στην υψηλή ταχύτητα) μέχρι να έχεις μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Χάρη στο μοναδικό Τρισδιάστατο Πλανητικό Σύστημα Ανάμειξης της κουζινομηχανής, όλα τα εργαλεία ανάμειξης κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα η βάση του κάδου περιστρέφεται προς την αντίθετη φορά. Έτσι, τα υλικά αναμειγνύονται τέλεια από όλες τις πλευρές, στη βάση, στο κέντρο, αλλά, το πιο δύσκολο, από τα τοιχώματα του κάδου.
Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Διάβασε ακόμα: Καροτοκέικ