Μπισκότα αρωματισμένα με λεβάντα και καρύδα

Αρωμάτισε τον ουρανίσκο σου με δυο από τα πιο όμορφα συστατικά της φύσης.

Υλικά

120 γρ. καρύδα τριμμένη

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. φρουκτόζη

40 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)

150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών

½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις το γάλα και κάνεις infusion με τη λεβάντα.

Στη συνέχεια φιλτράρεις, προσθέτεις το ελαιόλαδο και χτυπάς με τη βοήθεια της κουζινομηχανής.

Κρατάς στην άκρη.

Βάζεις τις ακριβείς ποσότητες από το αλεύρι, τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στην κουζινομηχανή, ζυγίζοντάς τα στον κάδο της. Ρίχνεις μέσα το γάλα που έχεις κρατήσει και χτυπάς (αρχικά στη μέτρια και στη συνέχεια στην υψηλή ταχύτητα) μέχρι να έχεις μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Χάρη στο μοναδικό Τρισδιάστατο Πλανητικό Σύστημα Ανάμειξης της κουζινομηχανής, όλα τα εργαλεία ανάμειξης κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα η βάση του κάδου περιστρέφεται προς την αντίθετη φορά. Έτσι, τα υλικά αναμειγνύονται τέλεια από όλες τις πλευρές, στη βάση, στο κέντρο, αλλά, το πιο δύσκολο, από τα τοιχώματα του κάδου.

Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.

Διάβασε ακόμα: Καροτοκέικ

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση!

Αρωμάτισε τον ουρανίσκο σου με δυο από τα πιο όμορφα συστατικά της φύσης.

Νηστίσιμο γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Αν δεν φτιάξουμε υπέροχα μπισκότα αυτή την εποχή, πότε θα τα φτιάξουμε;

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα!

TO BRAND

Το Baking Stories παρουσιάζει την κουζινομηχανή MUM5. Απολαύστε τη σιγουριά του τέλειου αποτελέσματος κάθε φορά, με κουζινομηχανές Bosch.

Η MUM5 είναι η ιδανική συσκευή για απεριόριστες και ευφάνταστες δημιουργίες στο
σπίτι. Είναι η μόνη στην κατηγορία της με ενσωματωμένη ψηφιακή ζυγαριά. Σας λύνει τα χέρια, σας εξοικονομεί χρόνο και σας εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα – είτε μιλάμε για μαρέγκα, σαντιγί ή οποιαδήποτε ζύμη. 

Η μόνη ερώτηση που θα χρειάζεται πλέον να κάνετε: "Τι να μαγειρέψω στη συνέχεια;"
Με τα διαθέσιμα εξαρτήματα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι ζυμαρικά με αγνά
υλικά της επιλογής σας, πίτες, κέικ, να ζυμώσετε το δικό σας ψωμί, να απολαύσετε
γευστικά smoothies και πολλά ακόμα.

Απλά πολυεργαλείο. Μία συσκευή για όλες τις χρήσεις, που σας δίνει ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα.

 

 

Η μόνη με ενσωματωμένη ψηφιακή ζυγαριά και χρονόμετρο στην κατηγορία της.
Τώρα, μπορείτε να ζυγίζετε τα υλικά απευθείας μέσα στον κάδο και το μπλέντερ της MUM5. Αυτό διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εκτέλεση των συνταγών, καθώς δεν χρειάζεστε ζυγαριά ή άλλο μπολ, για να μετρήσετε τις ποσότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε. Έτσι, δεν θα κουραστείτε ή θα χάσετε χρόνο και για πλύσιμο μετά.
Ενσωματωμένο 
χρονόμετρο, για να έχετε πάντα τον έλεγχο.
Ξεχάστε τη συνεχή παρακολούθηση πάνω από τον κάδο. Με το ενσωματωμένο χρονόμετρο, μπορείτε να βλέπετε με ακρίβεια τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Έτσι έχετε τα πάντα υπό έλεγχο και μπορείτε να σταματήσετε τη συσκευή στον χρόνο που θέλετε ή που ορίζει η συνταγή.
Επαγγελματικό ζύμωμα, για ζύμη με τέλεια υφή και συνοχή.
Τα υλικά αναμειγνύονται γρήγορα και ομοιόμορφα – χάρη στο μοναδικό 3D Planetary Mixing, το οποίο ανακατεύει προς τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Εξομοιώνει την κίνηση των χεριών που κάνουν οι μάστερ της ζύμης καθώς αναδεύει τέλεια, από όλες τις πλευρές, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά κάθε είδους ζύμη και την κάνει να έχει μια αέρινη και συμπαγή υφή.
Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ισχυρό μοτέρ 1000W
Χάρη στη βραβευμένη της σχεδίαση τραβά όλα τα βλέμματα σε κάθε κουζίνα. Ο ανοξείδωτος κάδος υψηλής ποιότητας διαθέτει ειδικό σχήμα στο εσωτερικό για τέλεια παρασκευή ζύμης. Είναι ιδανικός για έως 2,7kg κέικ ή 1,9kg ζύμη με μαγιά. Και με την απόλυτη ισχύ των 1.000W, μπορείτε να φτιάχνετε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.