Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις
Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τις στο ψυγείο και άφησέ τις όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα ανταμειφθείς με τέλεια απολαυστικά γευστικά λεμονάτα τετράγωνα. (Επιπλέον, οι κρύες μπάρες λεμονιού είναι πολύ πιο νόστιμες και τραγανές).
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ, 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο ή λάδι για να απλώσεις στη φόρμα ή το ταψί)
1 φλ. βούτυρο, μαλακό
3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. ζάχαρη άχνη, κι επιπλέον για γαρνιτούρα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 λεμόνι, κομμένο σε μικρές φέτες, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και χρησιμοποιείς ένα ταψί 9x13 που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Πώς θα φτιάξεις την κρούστα: Χτυπάς στην κουζινομηχανή μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, ελαφρύ, αέρινο μείγμα και να αποκτήσει μια άσπρη όψη χιονιού. Προσθέτεις αλεύρι και ζάχαρη άχνη και χτυπάς ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνεις τη ζύμη στο ταψί και πιέζεις για να στρωθεί ομοιόμορφα. Ψήνεις μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά.
Πώς θα φτιάξεις τη γέμιση: Χτυπάς τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού στην κουζινομηχανή. Κατόπιν, ρίχνεις τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση, ξαναβάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις μέχρι το μείγμα να γίνει σταθερό, περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρείς από τον φούρνο και το βάζεις στο ψυγείο, 3 έως 4 ώρες (τουλάχιστον). Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρεις με ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού.