Τα μπισκότα από gingerbread θα σου χαρίσουν λίγη (πολύτιμη) ευτυχία
Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα!
Είσαι λάτρης του gingerbread; Κάθε χρόνο ψάχνεις και κάτι διαφορετικό να ετοιμάσεις για να ευχαριστήσεις τους αγαπημένους σου; Όποιος και αν είναι ο λόγος, εμείς δοκιμάσαμε αυτήν τη συνταγή ξανά και ξανά (και ξανά) μέχρι να γίνει απολύτως τέλεια. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.
Μαλακό βούτυρο > λιωμένο βούτυρο
Το λιωμένο βούτυρο θα οδηγήσει σε πυκνότερα μπισκότα. Μας αρέσουν τα gingerbread μαλακά και αέρινα. Για αυτήν την υφή, πρέπει να κάνεις κρεμώδες το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτη η ζύμη. Και για αυτό, το βούτυρο πρέπει να είναι ωραίο και απαλό.
Υπάρχει τρόπος να μαλακώσεις το βούτυρο πιο γρήγορα.
Στον πάγκο, το βούτυρο μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να μαλακώσει. Πάντα μου αρέσει να το κόβω σε κουταλιές της σούπας για πιο εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα. Εάν ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορο, μπορώ να το βάλω στον φούρνο μικροκυμάτων, σε πολύ χαμηλό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να το ελέγχω κάθε 10 δευτερόλεπτα, για να να το φέρω πιο γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.
Ο τύπος μελάσας που χρησιμοποιείς μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά.
Όσο πιο αγνή βρεις, τόσο το καλύτερο.
Μπορείς να αλλάξεις την ποσότητα των μπαχαρικών.
Για εμένα, το gingerbread πρέπει να έχει πολύ αλεσμένο τζίντζερ, λίγη κανέλα και μια μικρή ποσότητα γαρίφαλου. Είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο μυστικό μείγμα. Αλλά αν δεν έχεις γαρίφαλα (ή πραγματικά τα μισείς), μπορείς απλώς να τα αφήσεις έξω. Όσο για το τζίντζερ, είναι απαραίτητο αλλά διαπραγματεύσιμο. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις λιγότερο.
Μην παραλείψεις τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης!
Ακόμα κι αν η ζύμη φαίνεται ότι είναι έτοιμη για χρήση, ΜΗΝ παραλείψεις να την αφήσεις να ξεκουραστεί. Εάν απλώσεις τη ζύμη πριν την ώρα της, τα gingerbread δεν θα διατηρήσουν το σχήμα τους στο φούρνο. Να έχεις υπομονή και να περιμένεις τουλάχιστον 3 ώρες.
Μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη νωρίτερα.
Η ζύμη θα παραμείνει καλή στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη. Εάν η ζύμη μοιάζει άκαμπτη, απλώς άφησέ την στον πάγκο σου για λίγο έως ότου να μαλακώσει.
Τα μπισκότα θα παραμείνουν καλά για έως και μία εβδομάδα.
Εάν τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, θα παραμείνουν καταπληκτικά και μαλακά. Αν και είναι πολύ αμφίβολο ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 λεπτά μόλις βρεθούν σε μια πιατέλα.
Γίνονται υπέροχα δώρα!
Επειδή ετοιμάζονται πολύ εύκολα και διατηρούνται για πολύ, γίνονται υπέροχες απολαύσεις. Τι πιο τέλειο γιορτινό δώρο!
ΥΛΙΚΑ:
25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3/4 φλ. (1 1/2 ράβδοι) βούτυρο, μαλακό
3/4 φλ. συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
2/3 φλ. μελάσα
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη πιπερόριζα
1 κουτ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. κανέλα
1/2 κουτ. γαρίφαλο
1/4 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. αλάτι
Φρέσκο τζίντζερ κομμάτι, τριμμένο (προαιρετικό)
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (προαιρετικό)
1/2 κουτ. μαύρο αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)
Γλάσο, για διακόσμηση
Ζαχαρόπαστα, για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα στο κάδο της κουζινομηχανής μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτεις στο στο κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.Στη συνέχεια, προσθέτεις ξηρά υλικά σε υγρά, καθώς και φρέσκο τζίντζερ, ξύσμα πορτοκαλιού και μαύρο πιπέρι (εάν χρησιμοποιείς), έως ότου η ζύμη δέσει.
Διάβασε ακόμα: Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά τη μαγειρική
Χώρισε τη ζύμη στα μισά και δημιούργησε δύο δίσκους. Τύλιξε τον καθένα σε πλαστικό περιτύλιγμα και βάλε τον στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 2 έως 3 ώρες. (Εναλλακτικά, διαιρείς τη ζύμη στη μέση και τυλίγεις κάθε κομμάτι ζύμης μεταξύ δύο τεμαχίων μεμβράνης σε πάχος 1/4. Παγώνεις μέχρι να σφίξει).
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Τοποθέτησε τον έναν δίσκο με ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ τον με έναν πλάστη μέχρι να αποκτήσει λεπτό πάχος. Με κουπάτ ή φόρμα με σχήμα ανθρωπάκια για gingerbread κόβεις τη ζύμη σε μπισκότα.
Ψήνεις μέχρι να διογκωθούν λίγο, 9 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων. Αφήνεις να κρυώσουν σε μια λαδόκολλα για 5 λεπτά πριν τη μεταφορά τους στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη ζύμη. Διακοσμείς με γλάσο και ζαχαρόπαστα, όπως θέλεις.
Διάβασε ακόμα: Πανεύκολα μπισκότα -χωρίς γλουτένη- για τα Χριστούγεννα