Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μία γευστική και υγιεινή συνταγή!
Υλικά
- 400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, με τη βοήθεια του εξαρτήματος της κουζινομηχανής MUM5 για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους.
Για τη ζύμη
- 2 αυγά
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Ζεστ από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέκιν
- 2 κ.σ. γάλα
Για το crumble
- 100 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
- 80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Διάβασε ακόμα: Τα μπισκότα από gingerbread θα σου χαρίσουν λίγη (πολύτιμη) ευτυχία
Για να φτιάξουμε τη ζύμη με τέλεια υφή και συνοχή, έχουμε επιλέξει για βοηθό μας την κουζινομηχανή MUM5 που, χάρη στο μοναδικό Τρισδιάστατο Πλανητικό Σύστημα Ανάμειξης, το οποίο διαθέτει, όλα τα εργαλεία ανάμειξης κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα η βάση του κάδου περιστρέφεται προς την αντίθετη φορά. Έτσι, τα υλικά αναμειγνύονται τέλεια από όλες τις πλευρές, στη βάση, στο κέντρο, αλλά το πιο δύσκολο, από τα τοιχώματα του κάδου.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι. Όλα τα υλικά μπορούμε να τα βάλουμε στον κάδο της MUM5 και να τα ζυγίσουμε, έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στην εκτέλεση της συνταγής. Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Διάβασε ακόμα: Πανεύκολα μπισκότα -χωρίς γλουτένη- για τα Χριστούγεννα