Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο
Μία γευστική και υγιεινή συνταγή!
Υλικά
- 400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια
Για τη ζύμη
- 2 αυγά
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Ζεστ από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέκιν
- 2 κ.σ. γάλα
Για το crumble
- 100 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
- 80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Διάβασε ακόμα: Τα μπισκότα από gingerbread θα σου χαρίσουν λίγη (πολύτιμη) ευτυχία
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο κάδο της κουζινομηχανής. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι. Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Διάβασε ακόμα: Πανεύκολα μπισκότα -χωρίς γλουτένη- για τα Χριστούγεννα