Ψωμί με γεύση mediterranean: εύκολο και πολύ γευστικό
Μια διαφορετική πρόταση για ψωμί.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό
25 γρ. μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.
Βλέπουμε το βάρος των υλικών στον κάδο της κουζινομηχανής και φτιάχνουμε παράλληλα τη ζύμη μας ανακατεύοντας το αλεύρι και τη λιωμένη στο γάλα μαγιά. Ξεκινάς με μέτρια ταχύτητα και το γυρνάς σε πιο υψηλή ταχύτητα όσο αναδεύεται η ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει.
Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια.
Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διάβασε ακόμα: Ζύμη ολικής άλεσης για πίτσα